Üllatav heldus

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahu
Kristjan Rahu Foto: Andrus Peegel

Energiaettevõtja Kristjan Rahu lõi Eestis pretsedendi premeerides igat Utilitase töötajat ettevõtte müügi puhul 30 000 euroga.

Soojakuningas Kristjan Rahu lõi kogu Eesti ühiskonna pahviks, kui teatas, et tema ja ettevõtte juhtkonda kuuluvad kaasosanikud annavad oma Utilitase osaluse müügist saadud rahast kõigile töötajatele 50 000 eurot, millest nad saavad kätte umbes 30 000. Eesti jaoks pretsedenditu heldus sai teoks tänu Austraalia investeerimisfondi First State omakorda heldele pakkumisele – 85 protsendi Utilitase osaluse eest said omanikud 320 miljonit eurot, mis teeb ettevõtte väärtuseks 375 miljonit eurot ning tehingu koguväärtuseks (koos võlgadega) ilmselt umbes pool miljardit eurot.

Nii helde ei olnud küll Novalpina Capital, kes maksis kasiinokompanii Olympic EG kõikide aktsiate eest kokku 288 miljonit eurot, aga mitu väikeaktsionäri eesotsas varahaldusettevõttega Trigon Asset Management ei olnud rahul pakutava hinnaga – esialgsest vabatahtliku ülevõtmispakkumise käigus aktsionäridele pakutud 1,9 eurost sai hiljem 1,4 eurot aktsia kohta. Kohtuvaidlustest hoolimata on tehing nüüdseks lõpule viidud ja Olympic börsilt läinud, aga kas väikeaktsionärid on lõplikult alla andnud või mitte, on veel vara öelda. Aktsia ülevõtmispakkumise hinna vaidlustamiseks on aega veel kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles