Peeter Langovitsi tagasivaade: kuidas me jõulu ajal annetama õppisime

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Martinson võtab vastu õnnitlusi.
Merike Martinson võtab vastu õnnitlusi. Foto: Peeter Langovits

Kui Tallinna lastehaiglas avati 16. detsembril 1995 annetuste toel renoveeritud operatsiooniploki esimene osa, võis öelda, et heategevus oli Eestis hoo sisse saanud.

1990ndate alguse rahanappus pani lastehaigla otsima muid võimalusi, et renoveerida 1979. aastal Mustamäele ehitatud hoonet. Eesti suurima lastehaigla vajadused maksid küll kinni riik ja linn, kuid sellest jätkus vaid laste raviks ja hoone hooldamiseks. Aasta jooksul sai lastehaiglas abi umbes 8000 last Tallinnast, Põhja-Eestist ja saartelt.

Lisaraha remondi tarvis hakkas otsima haigla ise eesotsas peaarsti Merike Martinsoniga. Juba 1992. aastal sündis idee luua toetusfond. Esimesed annetused tehti labori tarvis. Kui appi tuli 1993. aastal loodud Tallinna Lastehaigla Toetusfond, mille juhatusse kuulus lapsevanemate ja ärimeeste kõrval kaks arsti, koguti annetustena kokku raha haiglale köögi ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles