Erkki Bahovski: kannatust, palun!

Erkki Bahovski
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: TPM

Kui välispoliitika analüüsi taustsüsteem tugineb vaid Eestis toimunule, on raske mõista maailmas aset leidvaid protsesse, kirjutab kolumnist, ajakirja Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski.

Aastajagu tagasi, 22. detsembril 2017 hääletas Eesti ÜRO resolutsiooni poolt, millega mõisteti hukka USA otsus tunnustada Iisraeli pealinnana Jeruusalemma ja viia sinna ka oma saatkond. Kohe tekkis Eestis teatud ühendkoor, kes laulis, et nüüdsest pani Eesti liitlassuhetele Ühendriikidega paugu ja et iga hinna eest peaks jääma USA poolt.

Aasta hiljem tasub küsida: kus see pauk siis on? Ameerika väed osalevad Baltimaades ja Poolas NATO eelpaigutatud vägede programmis ja ka ühisõppustel Eesti vägedega. Kui võtta lahti USA saatkonna kodulehekülg, on seal esiuudis (küll novembrist) sellest, kuidas USA lennukid «F-15 ja KC-135 rõhutavad oma kohaolekuga võimekust ning demonstreerivad USA pühendumust liitlastele ja partneritele».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles