Edasi 1953. aastal: seltsimees Mao Tse-dungile!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mao Zedong
Mao Zedong Foto: chert-poberi.ru

Kallis seltsimees Mao Tse-dung!

Teie kuuekümnendal sünnipäeval saadavad Nõukogude Liidu Kommunistliku Partei ja NSV Liidu Ministrite Nõukogu Teile, Hiina Kommunistliku Partei läbiproovitud juhtijale ja hiina rahva juhile oma vennaliku kommunistliku tervituse.

Kogu Teie elu on lahutamatult seotud Hiina Kommunistliku Partei kangelasliku võitlusega hiina rahva vabaduse ja sõltumatuse eest, milline võitlus lõppes tema suure ajaloolise võiduga - Hiina Rahvavabariigi loomisega. Kommunistliku partei juhtimisel astus Hiina rahvademokraatlik riik ülemaailmsele areenile ning sai võimsaks jõuks rahu ja demokraatialeeris.

Sisemise reaktsiooni jõudude ja imperialistliku rõhumise vastu peetud raske võitluse karmidel aastatel ja praegu, Kesk-rahvavalitsuse esimehe kohal, olete Teie alati andnud ja annate kogu oma jõu rahva teenimisele, võitlusele töötajate ürituse triumfi eest, sotsialismi eest.

Soovime Teile, kallis sõber ja seltsimees Mao Tse-dung, kogu südamest pikka eluiga, jõudu ja tervist suure hiina rahva õnneks, Hiina Rahvavabariigi hüvanguks ja õitsenguks, ülemaailmse rahu hüvanguks.

27.12.1953

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles