Edasi 1949. aastal: pidulik aktus RT Vanemuises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Stalin
Jossif Stalin Foto: Livestb.ru

Eile õhtul kogunesid Tartu linna töötajad loosungite ja elavate lilledega dekoreeritud RT Vanemuise saali, et tähistada seltsimees Stalini 70. sünnipäeva. Presiidiumilaua taga võtab istet linna partei- ja nõukogude juhtivaid töötajaid, teadlasi, stahhaanovlasi. Nende seljataga on seltsimees Stalini büst, ümbritsetud elavate lilledega. Büsti kohal on Lenini siluett. Piduliku aktuse avab EK(b)P Tartu Linna Komitee sekretär sm. Leede. Kõlavad NSVL ja ENSV riigihümnide pidulikud helid. Kauakestvate poolehoiuhüüete ja ovatsioonide saatel valitakse aupresiidiumi ÜK(b)P Keskkomitee eesotsas seltsimees Staliniga.

Aktusekõnes EK(b)P Tartu Linna Komitee sekretär sm. Kalju räägib seltsimees Stalinist kui Nõukogude riigi ja rahva juhist ja õpetajast, inimkonna geeniusest, väsimatust võitlejast töötajaskonna õnne ja püsiva rahu nimel.

Järgnevalt toovad tervitusi Tartu linna tööliste, noorte, raudteelaste, pioneeride, naiste ja intelligentsi delegatsioonid. Eriti meeldejääv on pioneeride - kasvava stalinliku sugupõlve 32-liikmelise delegatsiooni tervitus oma kallile juhile ja õpetajale seltsimees Stalinile. Tervitushüüded ja poolehoiuavaldused ei taha ega tahagi lõppeda.

22.12.1949

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles