Postimees 1999. aastal: Toila õpilased said Saksamaalt aegunud lagritsakomme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiustused. Foto on illustratiivne.
Maiustused. Foto on illustratiivne. Foto: toluna.com

Kohtla-Järve sõpruslinn Saksamaal Norderstedt saatis Ida-Virumaa koolidele kastide viisi lagritsakomme, mille realiseerimistähtaeg oli ümber saanud juba tänavu märtsis.

Toila gümnaasium sai magusasaadetisest 48 12-kilost kasti ja jagas osa lagritsakomme päkapikupäeval laiali, kuid kooli väitel pole ükski laps tervise üle kurtnud.

Gümnaasiumi huvijuht Laine Kreegimets ütles Postimehele, et kommidel polnud häda midagi, kuigi kirja «parim enne» taha oli märgitud 1999. aasta märts. «Keegi hambaid ei murdnud ja kõhuhädade üle ei kurtnud, kinnitas ta. «Aga kapriissemad lapsevanemad olid pahased, et muidu täpsed sakslased nii aegunud kaupa saadavad.»

Kuigi saadetis oli hea tahte avaldus sõpruslinnalt, tegi see Kreegimetsa sõnul ka õpetajaid nõutuks. «Sõpruslinnas asub kommitehas, eks nemad saatsid sellise kauba ära, mida ise enam müüa ei saa,» rääkis ta. «See aeg võiks meil ju möödas olla.»

Kompvekke, mille aegumistähtaja möödumise avastasid keskkoliõpilased neid maha laadides, on huvijuhi andmetel veel piisavalt. «Teist kampaaniat enam ei tule, kuid kes tahab võib alati küsida,» ütles Kreegimets. Ta lisas, et loomulikult on kõigile öeldud, et realiseerimistähtaeg on möödas.

13.12.1999

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles