Merkeli mantlipärija (3)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile erakonna Saksamaa Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) uueks esimeheks valiti Annegret Kramp-Karrenbauer. 
Eile erakonna Saksamaa Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) uueks esimeheks valiti Annegret Kramp-Karrenbauer. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Parteipoliitiliselt hakkab eile Saksa konservatiivide juhiks valitud Annegret Kramp-Karrenbaueri suurim väljakutse olema Saksamaa Kristlik-Demokraatlikku Liidule (CDU) kaotatud häälte tagasivõitmine ja julge võitlus parempopulistidega, isiklikus plaanis aga mini-Merkeli kuvandist pääsemine ja oma näo loomine.

Kui praegu jääb Kramp-Karrenbaueri ülesandeks erakonna valmisseadmine järgmisteks Liidupäeva valimisteks ning riigi välispoliitika juhtimine jääb endiselt Angela Merkeli kätte, siis hiljemalt kolme aasta pärast, 2021. aastal, mil Kramp-Karrenbauerist võib kantsler saada, pöörduvad tema poole kogu Euroopa, kui mitte maailma pilgud, sest kõik soovivad teada: kas Saksamaa uus valitsusjuht suudab täita Merkeli senist mitteametlikku rolli vaba maailma liidri ja Euroopa liidu mitteametliku juhina?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles