Andke meile turismiministrit – kaalul on miljard eurot (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Some ja turism
Some ja turism Foto: Pm

Ainuüksi soome turistid toovad Eestile sisse rohkem kui põllumajandus, kirjutavad turismiasjatundjad Mikko Savikko ja Peep Ehasalu. Ometi põllumajandusministeerium on, aga turismiministeeriumi pole. Selle asemel, et lasta Soome turistidel pisitasa käest libiseda, peaksime võtma koos Soomega palgale ühise turismiministri.

Statistikaameti andmetel majutati jaanuaris-septembris võrreldes eelmise aastaga Eesti majutusasutustes kaheksa protsenti vähem soomlasi. Jaapanlasi on seevastu tohutult juurde tulnud – tervelt 20 protsenti! Protsentide taga on aga arvud: juurde on tulnud ainult 4578 jaapanlast, kaotanud oleme aga koguni 58 632 soomlasest turisti.

Eesti Panga ja statistikaameti andmeid kõrvutades selgub, et võrreldes eelmise aasta esimese üheksa kuuga on soomlaste Eestis käikude arv tänavu vähenenud viis protsent, kui aga kokku lugeda siin viibitud päevad, siis lausa 11 protsenti ehk 4,6 miljonilt 4,1 miljonile päevale.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles