Kristiina Baum: Rootsis tehti seksuaalkasvatuses revolutsioon (12)

Kristiina Baum
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallisokid Rootsi rahvusvärvides. Pilt on illustratiivne.
Jalgpallisokid Rootsi rahvusvärvides. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Rootsi astus omamoodi revolutsioonilise sammu ja koostas vastuseisule vaatamata seaduse, mis viib senise kohtupraktika teistele alustele ning ajab loodetavasti igal vägistajal silmad «ebaõiglusest» punni, kirjutab Rootsis elav kolumnist Kristiina Baum.

Karistamatuse tunne julgustab uutele kuritegudele. Pole siis ime, et nõnda palju vägistamisi toime pannakse. Isegi kui jääd vahele, pole süüdimõistmine iseenesest mõistetav. Kohtus on vaja ju vettpidavaid tõendeid, ja see, mida seksuaalkuritegude puhul siiani piisavalt usutavaks tõendiks on peetud, on kahjuks ainult soosinud kurjategijat. Juhtudel, kui teda süüst täielikult vabastada pole olnud võimalik, on karistused olnud liiga leebed.

Rootsi astus omamoodi revolutsioonilise sammu ja koostas vastuseisule vaatamata seaduse, mis viib senise kohtupraktika teistele alustele ning ajab loodetavasti igal vägistajal silmad «ebaõiglusest» punni.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles