Priit Alamäe: 11 sammu, mis meie tiigri uuesti hüppama panevad (1)

Priit Alamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Alamäe.
Priit Alamäe. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti eesmärk peaks olema saada maailma parimaks andmete kasutajaks aastaks 2025. Selle jaoks näeb Eesti 200 ette 11 konkreetset otsust, mis tuleks vastu võtta ja ellu viia järgmise nelja aasta jooksul, kirjutab erakonna Eesti 200 juhatuse liige Priit Alamäe.

Eestis e-riigis on võrreldes muu maailmaga asjad väga hästi. Viimase kümne aasta jooksul on meie tiiger küll kergelt uinunud, aga tegemist on endiselt tiigriga. On aga fakt, et muu maailm tuleb meile suurte sammudega järele. Meile võib täna tunduda, et kõik on hästi, aga kui me loorberitele puhkama jääme, siis järgmise kümne aastaga võib tiigrist jänes saada.

Eesti on loonud maailmas ainulaadse digitaalse identiteedi, tugevad registrid ja turvalise andmevahetuse. Järgmine kvaliteedihüpe e-riigi arengus saab tulla ainult andmete targa ja efektiivse kasutusega. Eesti eesmärk peaks olema saada maailma parimaks andmete kasutajaks aastaks 2025.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles