Andrus Karnau: kuidas suuvärgiga miljon teenida (1)

Andrus Karnau
, kolumnist, Lääne Elu peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Karnau
Andrus Karnau Foto: Pm

Ettevõtja Kristjan Rahu võlgneb oma rikkuse heale läbirääkimisoskusele. Nii hästi kui tema pole keegi osanud energeetikaäris pidada kõnelusi omavalitsuste, ministeeriumiametnike ja riigikogu liikmetega.

Kolmapäeval ostis Austraalia fondivalitseja First State Investments 85 protsenti sooja-ja elektritootjast Utilitas 320 miljoni euro eest. Rahu osa on 280 miljonit eurot.

Ligi 12 aastat tagasi, 2007. aasta esimestel kuudel, vahetult enne märtsivalimisi, pingutas ettevõtja Urmas Sõõrumaa riigikogus selle nimel, et elektrituruseadusse kirjutatud rohelise elektri toetusnumbrid kasvaksid. Sõõrumaal mõlkus meeles taastuvenergiaäri Tallinna külje all Väos. Pahatahtlikud inimesed ütlevad, et Sõõrumaa sai äriidee Eesti Energia nõukogu koosolekult. Toonane Eesti Energia juht Sandor Liive on rääkinud, et Sõõrumaa pidurdas riigifirma taastuvenergiainvesteeringuid, et endale ruumi teha. Oli see nii või mitte, aga igatahes enne 2007. aasta märtsivalimisi kinnitas riigikogu uue seaduse, milles riiklik toetus oli pankadele kõlblik, et rahastada Väo koostootmisjaama ehitust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles