Lugejakiri: autokoolid õpetavad paraku eksamit tegema, mitte autot juhtima (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduki juhtimine.
Sõiduki juhtimine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Venekeelse Postimehe toimetuse poole pöördus anonüümseks jääda sooviv lugeja, kes leiab, et juhtimisõiguse taotlemise süsteem on läbinisti mäda ja seda tuleb muuta, sest muidu ootab meid ees aina rohkem avariisid selliste juhtide tõttu, kes on juhiloa lihtsalt ostnud ja kel pole vähimatki aimu, mille poolest tõeline autojuht erineb äbarjuhist.

Jäi silma artikkel altkäemaksuvõtjatest autoregistrikeskuse (ARK) eksamineerijate seas. Mina oskan selle kohta öelda järgmist: see probleem tekkis nähtavasti juba hetkel, mil üldse hakati juhilube välja andma. Et eksamineerijad võtavad pistist, on täiesti avalik saladus. Küllap on kõigil mõni sõber või tuttav, kes on saanud juhiloa altkäemaksu eest, või vähemalt teab kedagi, kes nii on saanud.

Ma olen absoluutselt veendunud, et vahele jäänud eksamineerijad, autokoolide õpilased ja õpetajad on kõigest pisike osa kõigist neist, kes selle räpase asjaga tegelevad. Miks ma nii arvan? Aga sellepärast, et kui minu poeg autokoolis õppis, ütles instruktor talle sisuliselt otsesõnu, et tal on ARKis sidemeid ja võib eksamiga aidata. Kindluse mõttes, sõnas ta. Ja kui eksamit ära ei tee, siis raha ei võeta. Poja sõprade ja tuttavate sõnul on neil olnud sarnaseid vestlusi instruktorite ja isegi autokoolide juhatajatega.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles