Tarmo Pikner: kas Kaja Kallas kasutab võimalust?

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

Niisiis, Jüri Ratase valitsuse raamistikust on neljateistkümnest ministrist üheksa läinud rändama. Tõsi, viimane rändaja, siseminister Andres Anvelt läks küll tervislikel põhjustel, kuid ega parteijuht Jevgeni Ossinovski Anvelti tervise säästmisse just ülearu palju ei panustanud, pigem ikka vastupidi.

Ossinovskist on saanud elukutseline valitsusekukutaja. Mäletame, kui ta haudus​ koos Margus Tsahknaga kaks aastat tagasi plaani kukutada Taavi Rõivase reformierakondlik valitsus. Hämmastab ikkagi sotside lühinägelikkus – astutakse üks samm (ämbrisse) ega kujutata ette, mida järgmised kaks sammu kaasa toovad. Mil moel oleks küll Urmas Reinsalu asendamine valitsuses viinud rändeleppe heakskiitmiseni samas valitsuses? Või mil moel aitab rändeleppe avalduse menetlemine riigikogus viia samale tulemusele sama valitsusega? Isegi nii kogenud sots nagu Marju Lauristin lausus ERRi usutluses naiivselt, et viimase sammuga on kriis lahendatud.

Õõnsa trummi tagumisena kostis ka peaminister Ratase deklaratsioon pärast eelarve teist lugemist: «Valitsus on poliitilise kriisi otsustavalt seljatanud.» Teadmiseks: siit alles õige kriis algab ja seda ei tohi lasta mitte raisku minna!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles