Edgar Savisaare valge Vasja (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar raamatu «Edgar Savisaar – poliitik ja romantik» esitlusel.
Edgar Savisaar raamatu «Edgar Savisaar – poliitik ja romantik» esitlusel. Foto: Eero Vabamägi

Sel nädalal ilmus Edgar Savisaar oma uue raamatu esitlusele valge kassiga, kellel on suisa kolm nime. Passi järgi Weiss, Savisaare suus Valge ja venepäraselt Vassili ehk Vasja sai üleöö kuulsaks.

Ometi kannab kass endas mitut – ja vastuolulist – sõnumit. Koerainimesi teatakse kui lojaalseid ja sõbralikke tegelasi, kel on samad isikuomadused, mis nende karvastel lemmikutelgi. Isepäised ja allumatud kassid on aga inimpõlglikud ning üsna sageli tõmmatakse võrdusmärk nõnda ka kassisõprade ja antisotsiaalsuse vahele.

Kui üksiku hullu kassimoori imago kõrvale jätta, siis on kasse kaasatud popkultuuris pigem antikangelaste kaaslastena. Sarnaselt pahalasest omanikuga on ka kassid ise neil juhtudel üsna inimvaenulikud, toetades nii näiteks Bondi-filmide närukaeltest karakterite tegemisi. Seega ei tasu imestada, et Savisaare kassipilti vaadates tuleb esimesena pähe hoopis Ernst Stavro Blofeld ja tema Oliver.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles