Andrus Karnau: kuidas ninasarvikust saab orav (2)

Andrus Karnau
, kolumnist, Lääne Elu peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas valimisüritusel Balti jaama turul.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas valimisüritusel Balti jaama turul. Foto: Konstantin Sednev

Keskerakond läheb iga päevaga aina rohkem Reformierakonna nägu. Kohmakast ninasarvikust sirgub vilgas orav. Asi pole ainult tuntud poliitikute Andrei Korobeiniku ja Imre Sooääre üleminekus. Toimumas on enamat, asi on valimisprogrammis.

Sotsiaalmaksulagi – järjekordne maksusoodustus, mis defineerib Eestit ebavõrdse ühiskonnana – on vaid üks näide poliitiliste otsuste pikas rodus, mis nihutavad Keskerakonna positsioonile, kus palju aastaid on olnud Reformierakond.

Kuigi 2015 lubas Keskerakond, et ei erasta strateegiliselt olulisi riigiettevõtteid, sest need peavad olema Eesti elanike kontrollitavad, mitte börsi huvidele allutatud, siis Jüri Ratase valitsuse kaheaastase tegevuse järel on Tallinna Sadama vähemusosalus viidud börsile. Võime vaielda, kas tegu on strateegiliselt tähtsa ettevõttega, aga see pole oluline. Oluline on, et Keskerakond on edukalt erastanud riigifirma osakud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles