15 nädalat valimisteni: uued erakonnad ja «riikline kord»

Neeme Korv
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Uusi poliitilisi jõude kritiseeritakse asjatult kui valijais pettumuse tekitajaid – tegelikult aitavad nad esindusdemokraatiat ja seega ka vaba Eesti riiki hoida, kirjutab Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korv.

«Mingit korratust ega omavoli, mingit kättetasumist ega klassivaenu ei tohi ükski lubada, kellel kallis on Eesti riiklise korra loomine. Aeg arusaamatuste ja lahkhelide selgitamiseks seisab ees – nüüd tõmbab iga eestlane ilmavaate ja erakonna pääle vaatamata ainult ühes ühises sihis – vaba Eesti kodu luua.» Nii seadis Postimees sihte 13. novembril sada aastat tagasi, noore Eesti riigi Ajutise Valitsuse päevil.

Käesolevas valimisootuses kumavad läbi seisukohad, mis tahaksid suurte sõdade vahel üles ehitatud, okupatsioonivõimudele kaotatud ja seejärel õigusjärgselt taastatud «riiklist korda» kas maamunalt pühkida või vähemasti hoopis teistsuguseks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles