Edasi 1982. aastal: üldrahvalik lein Mööblikombinaadis (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brežnevi matustel.
Brežnevi matustel. Foto: Photochronograph.ru

Leinamiitingul käitise töötajate poole pöördudes ütles direktor Olev Nigul: «Raske on praegu kõigil, kes armastasid Leonid Iljitš Brežnevit. Raske on sadadel miljonitel.»

Mälestusseisak, leinavaikus.

Kombinaadi parteisekretär Alfres Karjalaine peatus pikemalt meie riigi kauaaegse juhi elul ja tegevusel. Ta lõpetas sõnadega: «See oli ju õieti vaid loetelu, hetkpõgus pilk hiiglatööle, mida Leonid Iljitš Brežnev tegi Lenini pärandile toetudes meie rahva heaks ja koos rahvaga; jõupingutustele, mis ta tegi internatsionalismiideede tugevdamiseks maailmas, sõjahulluse vältimiseks.»

Saalisviibijate ette astus lauatsehhi tööline Õie Kutta. «Lakkas tuksumast partei ja rahva juhi süda, mis oli alati täis soojust tööinimese vastu. Leonid Brežnev tegi kõik ka selle heaks, et kergendada nõukogude naiste elu ja tööd. Ta võitles püsiva rahu eest. Ema jaoks võrdsustub mõiste «sõda» mõistega «surm». Palju tegi ja kavandas Leonid Iljitš Brežnev rahu kindlustamiseks kogu maailmas, palju majandus- ning kultuurielus. Parteikaaslaste inimlik ja parteiline kohus on kavandatu ellu viia.»

Leinamiitingu lõpetas Olev Nigul: «Anname parima meie ees seisvate ülesannete täitmiseks.»

14.11.1982

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles