Kristo Raun: kallis tulevane peaminister, palun, luba mul pensionile minna miljonärina (2)

Kristo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Kui saaks kohustusliku omaosalusega pensionifondi raha investeerida otse kas või Tallinna börsile, saaks tulevane pensionär vanaduspõlve alustada suure tõenäosusega miljonärina, kirjutab tarkvara analüütik ja andmehuviline Kristo Raun. 

Niivõrd palju on viimastel nädalatel olnud pensioniteemalisi uudiseid ja arvamusi, et otsustasin selguse saamiseks kõnealusel teemal natuke uurimistööd teha ja mõtiskleda. Kuna tulemused olid minu jaoks üllatavad, otsustasin oma mõtteid jagada. Valimised ju tulemas ka. Nagu kirjutaks kirja jõuluvanale.

Saan kohe 30 ja varsti ka isaks – võib isegi juhtuda, et need päevad kattuvad. Kerge teadmatuse tunne on sees; veidi isegi hirmutav. Tuleb hakata rohkem tuleviku peale mõtlema. Esmane soov oleks loomulikult, et laps tunneks end minu vastutuse all majanduslikult kindlustatult. Ta sisustab suure osa minu elust, eriti järgneval kahel kümnendil. Kui tulevikus lisandub veel lapsi, siis tõenäoliselt on mul kuni 25 järgnevat aastat sisustatud. Siis olen 55. Umbes 10 aastat veel ja saan vist pensionile minna. Mis mind pensionile minnes ees ootab?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles