Mõõt sai täis (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuido Nõmm
Kuido Nõmm Foto: Sille Annuk

Nädala algul teatas Tartu Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna (EMO) juht Kuido Nõmm, et ütleb juhikohustustest lahti ja jätkab tööd vaid arstina – põhjus läbipõlemine. Otsekohese sõnapruugiga mees rääkis juba mitu aastat tagasi ajakirjanduses, et süsteem on jama ja vajab muudatusi.

Nüüd on vaat et moeasi rääkida, kuidas inimesed erakorralist meditsiini kuritarvitavad. 48-aastase mehe jutt sellest, et osakonnas on koormus üle mõistuse suur ja meeskond väsinud, üksnes lisab teemale kuuma. Väsimus oli tema hääles selgesti tajutav ka teisipäeval, kui ta Tartu Postimehe usutlusele vastas. Ühtlasi ei jätnud ta «hea sõnaga» meenutamast napsitanud neiukesi, kes on käinud EMOs murtud kunstküünte üle halamas, ega ka helistajat, kes lumega kaetud kujule kiirabi kutsus.

Nõmm kuulub omal alal tugevaimate spetsialistide sekka, mistõttu pole põhjust teda kahtlustada kärbsest elevandi tegemises. See oleks asjatu energiakulu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles