Lauri Vahtra: ennetada on lihtsam kui ravida (2)

Lauri Vahtra
, Kliinik 32 peaarst
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Vahtra.
Lauri Vahtra. Foto: Erakogu

Me ei saa riigina kunagi olema nii rikkad, et jõuaksime kõik haiguseid, seal hulgas hambahaigused, ühise raha eest ära ravida. Kõige tõhusam viis tagajärgede ärahoidmiseks on läbimõeldud ennetus ja järjepidev teavitustöö, kirjutab Kliinik 32 peaarst doktor Lauri Vahtra.

Mind ärgitas mõtteid kirja panema ETV populaarne saade «Suud puhtaks», kus 30. oktoobril eetris olnud saates oli teemaks hambaravi.

Tuleb tunnistada, et tegemist oli hoogsa ja emotsionaalse saatega. Ekspertide poolt kõlas suuri numbreid ja keerulisi mõttekäike. Lubamatult tagaplaanile jäi aga inimene ise – patsient, kelle heaks haigekassa ja meie, hambaarstid, peaksime eelkõige tegutsema.

Enda nimel rääkides kinnitan, et olen juba suhteliselt pikalt praktiseerinud hambaravi ja suukirurgia valdkonnas ja teinud tööd kogu südame ja pühendumisega. Oleme oma kliiniku ravimeeskonnaga keskendunud eelkõige keeruliste ravijuhtumite lahendamisele ja meil on hea meel kogeda positiivset tagasisidet patsientidelt, kes oskavad meie omandatud teadmisi ja oskusi väärtustada. Meie soov on olnud tõsta läbi eduka ravi patsiendi enesehinnangut ja pikendada tema täisväärtuslikult elatud elu. Just need tänulikud patsiendid, keda oleme saanud aidata, innustavad meid enese edasi arendamisel, et saada veel paremaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles