Seksimängud viivad inimesi trellide taha. Kolumnist Kristiina Baum kirjutab kurioossetest seikadest Rootsi kohtusüsteemis (1)

Kristiina Baum
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp läbi vihmase aknaklaasi
Rootsi lipp läbi vihmase aknaklaasi Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi kohtusüsteem üllatab oma inimliku suhtumisega, kirjutab Rootsis elav kolumnist Kristiina Baum.

Olen seoses oma tööga kokku puutunud Rootsi kohtusüsteemiga ning toon sellest mõned näited. Käisin hiljuti Stockholmi Attunda ringkonnakohtus, mis on suuruselt kuues. Kohtusüsteem on kolmeastmeline, millest Attunda kuulub astme poolest esimesse.

Usun, et eestlasele oleks kõige võõram kohtumaja kuvand ja sealne kodune õhkkond. Esmapilgul on see nagu suur sõbralik ja avatud õppehoone, mille töötajad on väga vastutulelikud ja abivalmid. Rootsi üldsusel on üpris suur usaldus politsei ja õigussüsteemi vastu ning viimased aastad on positiivne hoiak olnud kasvutrendis. Rahvas saab end kursis hoida kohtumajas toimuvaga näiteks selle uudiskirju tellides, kusjuures eraldi on välja toodud meedias enim tähelepanu pälvinud juhtumid. Attunda on ka populaarne külastuspaik koolidele ja muudele huvilistele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles