Edasi 1956. aastal: Egiptuse relvastatud jõudude ülemjuhatuse teadaanne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti langevarjurid 1956 Egiptuses.
Briti langevarjurid 1956 Egiptuses. Foto: iwm.org.uk

Egiptuse relvastatud jõudude ülemjuhatuse kommünikees öeldakse, et 4. novembri hommikul sooritasid Inglise ja Prantsuse lennukid õhurünnakuid Suessi kanali tsoonile ja Aleksandria ning Kairo linnale. Pommitamisega on tekitatud mõningat materiaalset kahju. On inimohvreid. Egiptuse relvastatud jõud tulistasid alla 7 vaenlase lennukit. Relvastatud kallaletungi algusest peale on alla tulistatud 87 Iisraeli, Prantsuse ja Inglise lennukit.

Egiptuse sõjalaevad uputasid eile 7000-tonnise veeväljasurvega Prantsuse ristleja koos meeskonnaga, kuhu kuulus 600 inimest. Rannapatareid hävitasid ühe Inglise eskaadrimiinilaeva, mis uppus Siinai poolsaare lõunaranniku läheduses.

«Nii on,» öeldakse kommünikee lõpus, «meie merejõud tekitanud vaenlasele merel järgmised kaotused: uputati ristleja ja kaks eskaadrimiinilaeva, vigastatud on kolm eskaadrimiinilaeva. Peale selle on meie merejõud võtnud kinni rida väiksemaid vaenlase laevu.»

6.11.1956

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles