Poliitiline finiš silmapiiril (2)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: Gregor Fischer/AP/Scanpix

Kiirete muutuste ja ebastabiilsuse ajastul, kui lääneriikide valitsusjuhid ei pea sageli vastu ühte ametiaegagi ning presidendid üllatavad üha hullumeelsemate sõnavõttudega, on Saksamaa kantsler Angela Merkel (64) pakkunud teatavat kindlust ja stabiilsust.

Otsus mitte enam kandideerida Kristlik-Demokraatliku Liidu juhiks näitab tema soovi võtta kuulda rahva märguannet, et erakond teeb midagi valesti ning tarvis on muutust. Ja seda muutust veteranpoliitik esimehe kohalt lahkumisega pakubki.

Teisalt on Merkelil võimalus neljas ja viimane ametiaeg kantslerina väärikalt lõpuni käia ning loodetavasti täita oma ammune soov: mitte lahkuda poliitikast poolsurnud inimvaremena.

Ent asjaolu, et hiljemalt kolme aasta pärast tervitame kantsleriametis kedagi teist, tähendab kahtlemata nii Saksamaale kui ka kogu Euroopale uut peatükki.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles