Artur Talvik: saatanlik eriplaneering (3)

Artur Talvik
, poliitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik
Artur Talvik Foto: Madis Sinivee

Eriplaneeringu lubamine tähendab valla otsustusõiguse üleandmist riigile. Vallale ja tema kodanikele jääb kaasalohiseja roll. Tähelepanelikud kodanikud on kindlasti märganud, et tselluloositehase planeerijad on oma tegevuses taktikat vahetanud.

Nüüd kõmmutatakse Eesti kaardile uusi võimalikke tehase asukohti sellise tempoga, et ka kõige paremal orienteerujal hakkab pea ringi käima. Kui veel kevadel rääkisid planeerijad, et tehasele sobib ainult Emajõe piirkond, siis sügisel sobib iga Eesti nurgake. Või on lihtsalt tegemist näitemänguga valitsusele, et mitte ilma jääda eriplaneeringust?

Tselluloositehase arendamise huvigrupp on viimastel kuudel avalikkuses edukalt juurutanud arusaama, justkui tähendaks riikliku eriplaneeringu lubamine omavalitsuse territooriumile vaid võimalust rahumeelselt uuringuid läbi viia. No ja selle vastu ei tohiks kellelgi ometi midagi olla. Rääkimata jäetakse aga teine külg: riikliku eriplaneeringu lubamisega antakse ära kohaliku omavalitsuse õigus otsustada hiljem tehase ehituse üle.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles