Edasi 1959. aastal: seltsimees N. S. Hruštšov Rumeenia Rahvavabariigis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikita Hruštšov.
Nikita Hruštšov. Foto: svopi.ru

Rumeenia Töölispartei Keskkomitee, Rumeenia Rahvavabariigi Ministrite Nõukogu ja Suure Rahvuskogu Presiidiumi kutsel viibis NLKP Keskkomitee esimene sekretär ja NSV Liidu Ministrite Nõukogu esimees seltsimees N. S. Hruštšov 19.-25. oktoobrini mitteametlikul visiidil Rumeenia Rahvavabariigis ja veetis seal oma lühiajalise puhkuse.

N. S. Hruštšov külastas mitmeid Rumeenia vaatamisväärseid kohti. Ringsõidul saatsid teda: Rumeenia Töölispartei Keskkomitee esimene sekretär seltsimees G. Gheorghiu-Dej, Rumeenia RV Ministrite Nõukogu esimees seltsimees Chivu Stoica, Rumeenia RV Suure Rahvuskogu Presiidiumi esimees Ion Gheorghe Maurer ning teised Rumeenia TP Keskkomitee Poliitbüroo ja valitsuse liikmed, samuti NSV Liidu suursaadik Rumeenia RV-s A. A. Jepišev.

24. oktoobril korraldasid Rumeenia Töölispartei Keskkomitee, Rumeenia Rahvavabariigi valitsus ja Suure Rahvuskogu Presiidium seltsimees N. S. Hruštšovi auks õhtusöögi. Õhtusöögil toimus N. S. Hruštšovi ning Rumeenia Rahvavabariigi partei- ning riigitegelaste vahel sõbralik, südamlik jutuajamine. Seltsimehed G. Gheorghiu-Dej ja N. S. Hruštšov esinesid kõnega.

25. oktoobril lahkus N. S. Hruštšov Bukarestist ja saabus samal päeval Moskvasse.

27.10.1959

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles