Postimees 1932. aastal: vapsid nõuavad erakonnavaba rahvavalitsust (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
​Kindral Andres Larka vastuvõtmine Võru raudteejaamas Võru vabadussõjalaste lipu õnnistamise päeval. 12.11.1933.
​Kindral Andres Larka vastuvõtmine Võru raudteejaamas Võru vabadussõjalaste lipu õnnistamise päeval. 12.11.1933. Foto: www.estonica.org

Erakondadest rippumatut valitsust nõuab vabadussõjalaste keskjuhatuse häälekandja.

Leht paneb pahaks, et erakondadevahelises võitluses niikaugele mindud, et esile toodud mees, «kes küll omal ajal seisnud Eesti riigis väga tähtsal kohal, kuid nüüd seisab ühe juudi ja saksa ärimeestele kuuluva panga teenistuses, missugune pank kuuldavasti on eriti huvitatud Eesti krooni murdmisest.

Jättes täiesti kõrvale küsmuse, kas tuleb krooni kurssi hoida või langetada, peaks igale ühele siiski selge olema, et seda küsimust ei saa lasta otsustada juudi pankuritel ja nende käsilastel, kes Eesti riigile vaatavad ainult kui ühele teenimisvõimalusele ning kes krooni kursi langetamisest omale suuri kasusid mõtlevad lõigata. Et üks meie suuremaid poliitilisi rühmi on Toompeal käe sirutanud juudi pankurite, olgugi et selle pankuri käsi oli kinnastatud ühe Eesti mehe kuulsa nimega – on närusemad sündmusi meie viimase aja politilises elus.»

Artikli autor lõpetab sõnadega:

«Riigi huvid nõuavad, et seatakse kiiresti ametisse väljaspool erakondi ja erakondadest kõrgemal seisusv rahvuslik valitsus, keda usaldab rahvas.» 23.10.1932

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles