Edasi 1966. aastal: sundkorras tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude-aegne propagandaplakat.
Nõukogude-aegne propagandaplakat. Foto: Internet

Meie riigis on töö auasi ja eesrindlastest peetakse igati lugu. Mõned kodanikud aga hoiduvad ühiskondlikult kasulikust tööst kõrvale ja elavad parasiitlikku elu.

Hiljuti arutati rajooni täitevkomitee istungil A. Süti ja J. Lauri sundkorras töölesuunamist.

Tehti kindlaks, et August Sütt (elukoht Haaslava külanõukogus) töötas viimase nelja kuu jooksul 27 päeva juhuslikel töödel. Saadud raha tarvitas mees alkohoolsete jookide ostmiseks. Elamiskulud pidid kandma aga kod. R. ja selle alaealised lapsed.

Jaan Laur (elab samuti Haaslava külanõukogus) töötas kahe viimase kuu jooksul 14 päeva juhuslikel töödel. Teenistus läks temalgi peamiselt viina peale. Vanemad tulid J. Laurile meelde ainult sooja peaga.

Tartu rajooni täitevkomitee suunas J. Lauri ja A. Süti tööle Kevade kolhoosi ning hoiatas neid, et otsuse mittetäitmisel võetakse nad kriminaalvastutusele.

Parasiitliku eluviisiga kodanikke leidub teisteski külanõukogudes. On vaja, et kodanikud, riiklikud või ühiskondlikud organisatsioonid informeeriksid neist miilitsaorganeid.

H. VALDMANN

Tartu linna miilitsaosakonna ülema asetäitja

22.10.1966

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles