Andrus Karnau: Eesti Post? Paneme selle Hiina või Läti firma kinni! (4)

Andrus Karnau
, kolumnist, Lääne Elu peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva pakiautomaat Türil.
Omniva pakiautomaat Türil. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kaks nädalat tagasi allkirjastas konkurentsiamet ühe tagasihoidliku otsuse, millega muudeti Eesti Posti tegevusluba. Kui seni pidi Omniva kaubamärgi all tegutsev riigifirma hoidma riigis avatuna 320 postkontorit või postipunkti, siis nüüd peab neid olema ainult 245. Ühe allkirjaga jäi riigis vähemaks veerandi jagu postkontoreid.

Eesti Posti keskastme juhid on pidanud viimased kaks nädalat üle Eesti vallamajast vallamajja käima, et teatada, et me paneme teid kinni. Postiseadus nõuab üht postiasutust omavalitsuses 2500 elaniku kohta. Nii et kui vallas on 7000 inimest, siis peab olema kolm postkontorit. Haldusreformi järel on valdu Eestis kolm korda vähem, nii võib postifirma hoobilt loobuda 75 kontorist.

Miks konkurentsiamet riikliku postifirma survele järele andis, pole teada. Ilmselt on surve poliitiline. Veel mullu tegi konkurentsiamet Eesti Postile kaks ettekirjutust, sest nõutud 320 postkontori asemel oli firmal avatud vaid 311 postiasutust. Konkurentsiamet käskis firmal avada viis postiasutust pealinnas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles