Taavi Veskimägi: virge vaimu võim (2)

Taavi Veskimägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Eero Vabamägi

Tööandjate manifestist on jäänud kõlama hulk mõtteid üksikute valdkondade kohta, kuid maailmavaateline osa pole saanud piisavalt tähelepanu, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu majandusarengu töörühma juht Taavi Veskimägi. Tööandjad huvitab laiemalt, milline on vaimne õhustik, kuidas siin elatakse. Kas ja kuidas on indiviidi vabadus kaitstud?

Avaldasime mõni aeg tagasi Eesti Tööandjate Keskliidu manifesti «Ajaga võidu» sooviga visandada lähenevate riigikogu valimiste eel Eesti ühiskonna ees seisvad küsimused ja pakkuda ka mõned lahendused Eesti tulevikudebatti. Aga küsimused eelkõige. Sest nagu on öelnud Voltaire, hinda inimest tema küsimuste, mitte vastuste järgi. Tööandjad ei soovi kuulutada absoluutset tõde, seda pole olemas, meie ees on valikud. Heade valikute tegemiseks peavad alusväärtused olema ühiskonnas kokku lepitud ja teadvustatud. Tööandjate manifestil oli seekord tugev maailmavaateline kese, mis on vajalik heaolu kasvu saavutamiseks Eestis. Majanduspoliitika ei ole ei maailmavaate- ega väärtustevaba.

Autoritaarsus paneb ette aina uusi maske. Vabadus on nagu õhk. Kui sul see on, siis sa ei tunne, et see on vajalik, aga kui seda pole, hakkad lämbuma. Virge vaimuga koos kärbub ka kasv.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles