Kreenis laevalt lahkuja (4)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik ÜRO-s Nikki Haley.
USA suursaadik ÜRO-s Nikki Haley. Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide suursaadiku kohast ÜROs loobunud Nikki Haley (46) üllatas oma otsusega kogu Washingtoni võimuladvikut – ta oli võidelnud välja austuse vastandlikes leerides ning mingi ime läbi oli tal õnnestunud selle käigus mitte üleliia ärritada labiilse meelelaadiga president Donald Trumpi.

Nii mõnedki asjatundjad võrdlevad Haley lahkumist teise vabariiklase, esindajatekoja spiikri Paul Ryani taandumisega poliitilisest elust. Mõlemad on noored, oma karjääri tipul ning otsustavad just nüüd kõrvale astuda. Tegu võib olla juhusega, aga pigem oletatakse, et nad lihtsalt tajuvad, et Trumpi juhtimisel kisub vabariiklaste laev kiiva ja parem on mõneks ajaks maha astuda.

Selline otsus sobib Haley väärika kindlameelsusega, sest vaidlustes Valge Majaga tõestas ta, et oma mainet ta teistel porri tirida ei lase.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles