Postimees 1999. aastal: ärimees Mait Metsamaa tappis palgamõrvar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EESTI MAIT METSAMAA MÕRVAPAIK.
EESTI MAIT METSAMAA MÕRVAPAIK. Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF

Ärimees Mait Metsamaa ei jõudnud eile hommikul kolme minutiga sõbratari Tallinna kesklinna korterisse, nagu ta viimases mobiilikõnes lubas, sest esimesel korrusel ootas teda palgamõrvar.

Viiest püstolikuulist mahavarisenud Metsamaa (43) kilekotist pudenesid trepile äsja turult ostetud õunad, kingitus sõbratar Kadi Viljakule. Mõned minutid hiljem, kell 11.23 astus vaid sada meetrit Tallinna liikluspolitseist eemal asuva Lastekodu 26 maja trepikotta turulkäigult koju tagasi pöördunud pensionieas naine, kes raputas Metsamaa kohale kummardudes hämmeldunult oma punaseksvärvitud juuksepahmakat.

«Ta lamas loomulikus asendis, silmad lahti, ja tundus, et on elus, kuigi kõvasti peksa saanud, sest külje all oli suur vereloik,» rääkis see esimesel korrusel elav naine, kes helistaski politseisse.

Keskkriminaalpolitsei komissari Urmas Krügeri hinnangul on Metsamaa tapmine hoolikalt ettevalmistatud ja külmavereliselt täideviidud. «Mõrvar teadis täpselt, mida teeb ja tulistas kindla peale,» kommenteeris Krüger. Tema mitmed kolleegid on kindlad, et palgamõrvar, kelle tasu võib küündida 100 000 kroonini, jälgis oma ohvrit enne eilset päevi, kui mitte nädalaid.

13.10.1999

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles