Andrei Korobeinik: Eesti poliitika eripärad elust väsinud riigis (24)

Andrei Korobeinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Korobeinik
Andrei Korobeinik Foto: Urmas Luik

Meie poliitilise elu olulisimad visionäärid on suurest poliitikast lahkunud. Nende järeltulijad pakuvad parimal juhul julgemat Exceli tabelit Eesti majanduse edendamiseks, kirjutab ettevõtja, endine riigikogu liige Andrei Korobeinik.

Viiskümmend viis aastat tagasi ütles Martin Luther King Washingtonis Lincolni memoriaali ees peetud kõnes, et tal on unistus. Et ta unistab ebavõrdsuse kaotamisest USAs. Unistab, et tema neli last võiksid elada riigis, kus neid ei diskrimineerita nahavärvi järgi. Riigis, kus inimestel ei tehta vahet ja kus ollakse vabad.

Võib tunduda, et see ühe inimese unistus langes otse taevast alla nagu hingeõnnistus ja asus iseseisvalt kohe kogu USA riiki muutma. Tõepoolest – suure tõenäosusega oleks praegune USA ja ka praegune maailm teistsugused, kui üks preester poleks ühel ilusal hilissuvisel päeval memoriaali trepil kõnet pidanud.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles