Isamaa meisterhakkijad (5)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu hinnangul oli Tallinna Sadama börsile viimine esimene õige samm.
Urmas Reinsalu hinnangul oli Tallinna Sadama börsile viimine esimene õige samm. Foto: Liis Treimann

Kõik näib olevat söödav, kui see on enne piisavalt peeneks hakitud. Kas tõesti? Isamaa ministrid fileerisid eelarvest neile laiali jagamiseks antud umbes viis miljonit eurot nii õhukesteks viiludeks, et need paistsid vastu valgust läbi. Aga nii jätkub rohkematele.

Rohkem kui 60-st 100 000eurosest viilust suur hulk serveeriti Urmas Reinsalu juhitava justiitsministeeriumi alt eri MTÜdele ja SAdele. Seejuures jagus 10 sellist viilu asutusele, mida veel olemaski pole. Seevastu on sõnumit kandev nimi ja sellest piisab.

Lõpuks aga on selline viilutamine olnud kolme partei ühine otsus, mis peaks kõigile tuleval kevadel lõikelaua juurde tagasipääsemisele kaasa aitama. Mõni vajab seda lihtsalt rohkem kui teine.

Küsimus on, kui paljud saavad aru, et mälumiseks anti peeneks hakitud vana porine katuseraha-kaloss. Kõik vist ikka ei kõlba süüa. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles