Õige asi, vale jutt (2)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juht Rain Laane
Haigekassa juht Rain Laane Foto: Eero Vabamägi

Haigekassa juhil Rain Laanel on õigus: konkurents on hea asi. Ja tõesti – ei ole nii, et need, kel on alati haigekassaga lepingud olnud, peavad need igavesti endale saama. Haigekassa rahaasjade parandamise sihi saavutamisel tundub Laane tegevus mõistlik.

Kogu muu trall, see nn kommunikatsioon sealjuures on aga lihtsalt kohutav. Erasektorist tulnud ja seal kompetentsena silma paistnud Laane on end avaliku sektori juhina lasknud istutada raamidesse, mis talle ei sobi. Ta loodab lobeda suuvärgi ja räägin-mis-ise-tahan-tehnika peale, aga vahel juhtub, et ainult sellest ei piisa.

Tegelikult on konkreetsus ja asjalikkus täiesti lubatud, isegi soovitatav ka avalikus sektoris. Samuti mõjub väga hästi vastutuse võtmine. Laanel pruukinuks vaid tekkinud segaduse pärast vabandust paluda, ja võit olnuks tema. Vastutuse võtmine saab tippjuhti ainult kaunistada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles