Õpetajate Lehes sel reedel: räägi minuga eesti keeles!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õpetajate Lehes 5. oktoobril:

Õpetajate Leht 5.10
Õpetajate Leht 5.10 Foto: Õpetajate Leht

Räägi minuga!

Tallinna Linnamäe vene lütseumi õpilased avavad Taxify moodi veebiplatvormi, kus on üleval need, kes on valmis vene noortega eesti keeles suhtlema. Protsessi saab jälgida Facebooki grupis «Räägi minuga».

Robot teeb matemaatikatunni põnevaks

Tallinna ülikooli eksperimentaalpedagoogika doktorant Janika Leoste kirjutab 60 kooli eksperimendist, kus matemaatikat õpiti robotite toel. Robotiklasside akadeemilised tulemused osutusid paremaks kui kontrollklassidel.

Ainult paberil loodusainetega tegelemine röövib õpilastelt huvi

«Loodusainetes saab peaaegu iga teemat seostada igapäevaeluga, katsun ise seda alati teha,» ütleb Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi füüsika- ja keemiaõpetaja Erkki Tempel. Sama oluliseks peab ta, et õpilased oleksid kursis uute teadusavastustega ja teaksid, mille eest antakse Nobeli preemiat.

Erkki Tempel on üks aasta õpetaja nominente gümnaasiumiõpetaja kategoorias.

Õpime uudse arvutitesti abil oma klassi paremini tundma

Tallinna ülikooli teadlastel on valminud arvutipõhised testid põhikooli esimeses ja teises astmes õpi-, suhtlus- ja enesemääratluspädevuse hindamiseks. Kuidas võiksid uudsed hindamisvahendid õpetajat aidata? Vestlusringis jagasid selgitusi TLÜ koolipsühholoogia professor Eve Kikas, vanemteadur Piret Soodla, nooremteadur Elina Malleus ning oma õpilastega katseprojektis osalenud Vanalinna hariduskolleegiumi klassiõpetaja Evelin Õunap.

Võõrkeeli tasub osata

Tallinna Kadrioru saksa gümnaasiumis peetud keelesümpoosionil ütles Soome suursaatkonna pressinõunik Hannele Valkeeniemi, et tuleviku kaksiklinn Talsinki võiks olla soomeugri metropol, kus soomlased mõisavad eesti ja eestlased soome keelt.

Kooli üldkoosolek ja populaarne?! Tartu Forseliuse koolis see õnnestus

Kooli arendusjuht Kadri Saaremaa kirjutab, mida neil tänavu teisiti tehti, et vanemad tulidki koosolekule.

Vajadus ööpäevalasteaedade järele pole kuhugi kadunud

Torma Linnutaja lasteaia lastehoid on avatud õhtul kella kuuest hommikul kella kaheksani ning nädalavahetustel. Ebatraditsioonilise tööajaga lapsevanematele on see sageli ainus väljapääs. Ettevõtjaid ja omavalitsusi, kes on valmis sedalaadi teenust pakkuma, on veel vähe.

Kuldsed käed on oodatud

Vastuvõtt kutsekoolidesse on pea kõikjal lõppenud. Endistviisi täitusid hästi raamatupidajate õpperühmad. Jätkuvalt on ebapopulaarsed metallierialad, aga huvi pakub mehhatroonika. Mõnel õppekaval avati plaanitust rohkem kohti.

Meistrid tulid koju medalitega

Eesti noored osalesid üleeuroopalistel kutseoskuste meistrivõistlustel «Euroskills 2018». Koju toodi kahe kutseala medalid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles