Sirje Niitra: tööandja, ära viska üle 50-aastast üle parda! (3)

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra
Sirje Niitra Foto: Erakogu

Selle asemel et rääkida võõrtööjõu sissetoomisest Ukrainast, tuleks mõelda, kuidas olemas olevat ressurssi paremini ära kasutada, kirjutab ajakirjanik Sirje Niitra.

  • Tänapäeval ei tohiks inimese vanus ega sugu töö otsimisel enam mingit rolli mängida, ent ometi kurdavad 50. eluaasta künnise ületanud inimesed, eriti naised, et neil on raske töökohta leida.
  • Põhjendused keeldumiseks on erinevad, aga mitte kunagi ei viidata vanusele või soole. Sest kõik teavad, et see oleks diskrimineerimine, mis rangelt keelatud.
  • Viimasel ajal räägitakse meil palju välistööjõu sissetoomise vajadusest, mis ongi tõenäoliselt üks tuleviku teemadest. Aga kas me ei peaks samal ajal mõtlema sellelegi, kuidas Eestis juba olevaid, siin hariduse ja töökogemuse saanud igas eas inimesi paremini meie majanduse hüvanguks tööle rakendada?
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles