Homses Õpetajate Lehes: kas nutitelefon sööb paberõpiku välja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel reedel Õpetajate Lehes: 

Foto: Õpetajate Leht

Esitleti uut majandusõpikut

Uue majandusõpiku esitlusel räägiti muuhulgas tööjõuturu uutest suundumustest, millest üks on tööjõu rentimine. Rentida saab nii sekretäri, liinitöölist kui ka õpetajat ja koolijuhti.

Kas nutitelefon sööb paberõpiku välja? 

Artikli autor Raivo Juurak lahendab nutitelefonis Foxcademy 7. klassi digiõpiku matemaatikaülesandeid ja jõuab järeldusele, et telefon on tõepoolest põnevam kui paberõpik. Sedasama kinnitavad Hiiumaa, Ahtme, Põltsamaa, Tartu ja Tallinna õpetajad.

Miks on meie õpilased passiivsed?

Noorteseire värske aastaraamatu arutelul nenditi, et Eesti noorte kodanikuaktiivsus jääb maha Põhjamaade ja Saksamaa noorte omast. Kas sellepärast, et Saksamaal ja Taanis valivad tunni teema ja õppemeetodi õpilased, Eestis aga õpetaja?

DNA, hakka pähe – kas või tantsides ja lauldes

«Õpetamine on pigem kunst kui teadus, isegi kui õpetad loodusteadusi. Seisundit tuleb muuta,» rääkis intervjuus Merit Karisele Ühendkuningriigi pärjatuim bioloogiaõpetaja Richard Spencer, kes kasutab oma tundide elavdamiseks laulu, tantsu ja kunsti.

Ettevõtlikkus on nagu sibul

Õpetaja selge ja kõlav hääl ei pea olema see, mis 45 minutit klassiruumist kostab, vaid õppijate koostöine sumin ja toimetamine ühise eesmärgi nimel, kirjutab inglise keele õpetaja Kristi Goldberg.

Mul on hea meel olla protsessi ettevalmistaja ja jälgija, mitte Google keset klassiruumi, ning arendada ja soosida õppijate ettevõtlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles