Postimees 1935. aastal: Eesti laskur maailmameistriks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 27.09.1935
PM 27.09.1935 Foto: dea.nlib.ee

Neljapäeval toimusid Roomas maailmameistrivõistlused väikekaliibrilistest püssidest laskmises. Võisteldi nii individuaalalal kui meeskonna võistlustena. Eraldi toimusid võistlused lamades, põlvelt ja püsti laskmises, kusjuures kolme ala kogusummas kokku ei loetud.

Eesti laskurid olid eriti edukad põlvelt laskmises. Eesti meeskond tuli punktidega arvestades võitjaks. Teiseks tuli Rootsi ja kolmandaks Norra.

Individuaalselt tuli maailmameistriks Gustav Lokotar, kes saavutas 387 silma, mis on võrdne praegu ametlikult maksva maailmarekordiga. Lokotari järel tuli teiseks norralane Grönlie ja kolmandaks eestlane Janson. Kuuendal kohal oli eestlane Kivistik.

Püsti laskmises olid, nagu arvata, edukad soomlased. Eesti oli neljandal kohal. Lamades laskmises tuli võitjaks Inglise meeskond jättes teiseks rootslased. Eesti meeskond tuli siin viiendaks.

27.09.1935

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles