Ainar Ruussaar: tere, Vladimir Vladimirovitš! (7)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Ruussaar
Ainar Ruussaar Foto: Tairo Lutter

Ajakirjanik Ainar Ruussaar annab soovituse, mida Vladimir Putin võiks teha temalt sisse kasseeritud 64 euroga, mida Venemaa viisakeelust hoolimata Ruussaarele tagasi ei andnud.

Ma tean väga hästi, et võõrale inimesele kirjutades peaks kasutama «tere» asemel vormi «austatud» või «lugupeetud». Eriti veel, kui tegemist on riigipeaga. Hakkasingi Teie kirja niimoodi vormistama, aga siis sattusin sisekonflikti. Minu ümber on iga päev väga palju inimesi, keda ma austan ja kellest pean lugu. Minu ümber on väike ring inimesi, keda ma armastan väga, ja inimesi, keda sean endale eeskujuks. Teie puhul, Vladimir Vladimirovitš, jään siiski lihtsalt tervituse juurde.

Eestlased on enesepiitsutajatena endale sadu aastaid sisendanud, et eksida ja valetada ei tohi. Vähemalt viimased 30 aastat on eestlased saanud ennast ka vabalt väljendada, vaielda, kui vaja, üksteist nokkida. Meil on isegi kõnekäänd, et eestlase lemmiktoit on teine eestlane. Ärge palun valesti aru saage – ka eestlased eksivad, valetavad ja varastavad. Aga kui see välja tuleb, siis on kuri karjas. Sõltumata sellest, kas varas või valetaja on presidendi poolel või tema vastu.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles