Postimees 1996. aastal: Tiit Madisson mõisteti kaheks aastaks vangi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parteitu rahvuslane Tiit Madisson.
Parteitu rahvuslane Tiit Madisson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna linnakohus tunnistas Tiit Madissoni eile süüdi riigireetmise ettevalmistamises ning määras talle karistuseks kahe aasta pikkuse vabadusekaotuse. Liites karistusele Madissonile eelmise, tingimisi mõistetud aastase vanglakaristuse, saatis kohus Madissoni türmi kokku kaheks aastaks ja kaheksaks kuuks.

Tallinna linnakohus hindas kõiki kohtulikul uurimisel kontrollitud tõendeid kogumis ja leidis, et Tiit Madissoni süü riigireetmise ettevalmistuses kriminaalkoodeksi paragrahvide 71 ja 62 kohaselt on tõestatud.

Kohtu arvamuse kohaselt hõlmab riigireetmise ettevalmistamine endas isiku tahtlikku mõtestatud tegevust, mis sisaldab plaani väljatöötamist, kaaslaste otsimist ning vahendite muretsemist.

«Kohus leiab, et Tiit Madisson pani toime talle inkrimineeritava kuriteo, kallutades kaitseväe juhatajat ja Kaitseliidu peastaabi ohvitseri sõjaväelisele riigipöördele, samuti otsis ta oma plaani teostamiseks toetajaid, pakkudes Urmas Sõõrumaale kohta loodavas valitsuses ja püüdes Robert Villi kaudu astuda kontakti Endel Lippmaaga, kui võimaliku peaministriga.»

Kohtuotsuse ettekandmist mõru muigega kuulanud Tiit Madisson lahkus kohtusaalist hüüdega: «Elagu Nõukogude Eesti kohus, kui kõige õiglasem siin maailmas!»

26.9.1996

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles