Maarja Vaino: ülikoolide paralleelmaailmas taandub emakeel raha ja feimi ees (8)

Maarja Vaino
, kolumnist, kirjandusteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva.
Narva. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kas Eesti ülikoolide paralleelmaailmas kehtivad ka Eesti Vabariigi põhiseadus ja keeleseadus, küsib Narva IT-kolledži idee taustal kolumnist Maarja Vaino.

Paralleelmaailmad on kerged tekkima. Polnudki nii ammu, kui poliitikutelt uuriti, mis maksab trammipilet, ja paljud ei osanud vastata. Nüüd pole muidugi enam mõtet seda küsida, sest keegi ei oleks nõus üles tunnistama, kui palju nn tasuta trammipilet tegelikult maksma läheb.

Nüüd võiks küsida teisi asju. Näiteks seda, kas ülikoolid eksisteerivad Eesti Vabariigis kuidagi põhiseaduseüleselt või on neil mingi seos ka selle riigiga, mille maksumaksjad neid valdavas osas rahastavad. See küsimus tekkis eriti teravalt lugedes Raul Eametsa, Tartu Ülikooli sotsiaalteaduste valdkonna dekaani artiklit «Teeme Paul Kerese IT-kolledži Narva ära!» Lauri Vahtre on Postimehe arvamusportaalis sellele mõtteavaldusele küll juba üsna täpse vastuartikli kirjutanud, kuid teema on liiga oluline selleks, et see rahule jätta.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles