Edasi 1976. aastal: fašismile ja rassismile ei! (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunistide pikett Ukrainas. Foto on illustratiivne
Kommunistide pikett Ukrainas. Foto on illustratiivne Foto: golos.ua

Eile keskpäeval kogunes ülikooliesisele sadu üliõpilasi, et TRÜ komsomolikomitee ja Rahvusvaheliste Suhete Ringi korraldatud miitingul avaldada oma solidaarsust Tšiili patriootide ning Musta Mandri vabadusvõitlejatega. Sombusest sügisilmast hoolimata tõid kirevad loosungid ning plakatid kohale hulgaliselt keskkooliõpilasi, linlasi. Käest kätte käisid RSR-i lendlehed, mis kutsusid üles toetama maailma progressiivseid jõude ja nende hoogustunud võitlust fašismi ja rassismi vastu. Kõlas Tšiili patriootide hümn «Venceremos».

ELKNÜ TRÜ komsomolikomitee sekretäri Kalle Liivi ja tema asetäitja Jüri Asari sõnadest jäi kõlama kogu inimkonna solidaarsus jõududega, mis peavad halastamatut võitlust reaktsiooniga. Nõuti Tšiili Kommunistliku Partei juhi Luis Corvalani vabastamist, kelle 60. sünnipäev möödus Tšiili fašistide vanglas.

RSR-i endised presidendid Tõnu Kõrda ja Toomas Alatalu kutsusid üles toetama Lõuna-Aafrika musta enamuse võitlust inimõiguste eest. Jäid kõlama sõnad «Ühtsus võidab – venceremos!» Ühiselt skandeeriti: «Rahvaühtsus – jaa, diktatuur – ei!», «Rassism ja fašism on kaksikvennad!», «Smith ja Vorster, aeg on läbi!»

18.09.1976

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles