Teisest pensionisamba makse saaja: teine sammas on kasulik pankadele ja kindlustusfirmadele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Elerand
Allan Elerand Foto: Erakogu

Praegune pensionisüsteem on väga hea kõrget palka ehk umbes 3000 eurot saavatele inimestele. Teise samba väljamaksesüsteemi tuleks muuta, kirjutab endine tippjuht, pensionisaaja Allan Elerand.

Olen värske teise pensionisamba pensionimakse saaja. Olin kogunud teise sambasse 33 500 eurot, mis on päris korralik rahasumma, sest liitusin teise pensionisambaga vabatahtlikult ja korjasin sinna raha 17 aastat. Praegused pensionärid, kes lähisaastatel pensionile lähevad, koguvad teise sambasse üldiselt vähe raha ja paljudele ei ole see olnud kohustuslik. Seetõttu ei ole sellel teemal väga palju sõnavõtte pensioni saajatelt, vaid peamiselt poliitikutelt.

Kuna Eesti tulumaksuseadus ei ole soodne pensionäridele, kes saavad suuremat pensioni ja käivad veel veidi tööl, siis läheb ka minul 133,65 eurot maha tulumaks ja kätte saan 106 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles