Postimees 1999. aastal: 15 miljoni kroonine valuutarööv võib olla lavastus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid.
Dollarid. Foto: Alexey Suhorukov / Sputnik

Umbes 15 miljoni krooni suurune valuutarööv Tallinnas Maakri tänava Krooni rahavahetuspunktist on ilmselt osav lavastus, sest kolm maskideta kurjategijat tungisid kontorisse kohe, kui turvamees oli poodi läinud süüa ostma.

Oma ulatuselt Eesti ajaloo suurimaks raharööviks kandideeriv kuritegu pandi toime eile kella poole nelja paiku, kui Maakri 19/21 asuva valuutavahetuspunkti turvamees jättis umbes 25-aastase naistelleri kümmekonnaks minutiks kontorisse üksi, väites, et läheb poest süüa tooma.

Tallinna kriminaalpolitsei ülemkomissari Mati Eriku sõnul tormas kohe pärast seda rahavahetuspunkti üks vene keelt rääkinud mees, kes lõi naistelleri põrandale pikali ja hakkas teda kägistama. Seejärel tulid kontorisse veel kaks maskideta ja samuti vene keeles rääkinud ligi 40-aastast meest, kes ähvardades telleri maha lasta nõudsid talt seifi võtmeid. Kuigi valuutavahetuspunkti oli paigaldatud ka turvafirma Akropol paanikanupp, ei jõudnud teller seda enda väitel suurest ehmatusest sisse vajutada.

Esialgsetel andmetel said kümmekond minutit rahavahetuskontoris viibinud röövlid seifist saagiks ligi 15 miljoni krooni väärtuses erinevat valuutat.

13.09.1999

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles