Simson: Pihli rahamasin läheb tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits
Keskerakondlasest riigikogu liige Kadri Simson kirjutab oma ajaveebis, et teedele tulevad kiirusekaamerad hakkavad täitma riigi kõhnukest rahakotti.

Mingil müstilisel põhjusel nägin ma vastu aasta viimast päeva unes sekeldusi liikluspolitseiga. Päriselus pole mul õnneks kordagi selleks põhjust olnud. Nii arvangi, et alateadvuses töötas hoopis 27. detsembrist kehtima hakkav seadus, millega käivitub siseminister Jüri Pihli rahamasin.

Nimelt on riigieelarvega kehvad seisud ning siseminister Pihl on lubanud ulatada oma abikäe ning asuda välja nõudma sadades miljonites liiklustrahve. Uue abivahendina lülitatakse homsest sisse kiiruskaamerad.

Kuna kiiruskaamera puhul sõidukit rikkumise tuvastamise korral ei peatata ning selle juhi isikut koheselt välja ei selgitata, on sõidukit juhtinud isiku kindlakstegemine hiljem politsei jaoks ressurssinõudev või koguni võimatu. Seetõttu on otsustatud, et kiiruse ületamise eest vastutab sõiduki omanik või liisingu puhul vastutav kasutaja ning juhi tuvastamine ei ole vajalik.

Seega, kui teie ise või keegi teine teie autoga möödub kiiruskaamerast Tallinn-Tartu või Tallinn-Pärnu maanteel ning ületab kiirust vähemalt 5 km/h, on teil uuel aastal oodata järgmist:

Sõiduki omanikule või vastutavale kasutajale saadetakse tähtkirjaga trahviteade, millel on järgmised andmed:
1) Andmed toimepandud liiklusrikkumise kohta: mille eest trahviteade saadetakse, millal ja kus tegu toime on pandud, samuti see, millisele väärteokoosseisule tegu vastab;
2) Kirjalikku hoiatamismenetlust puudutav info: selgitus, et väärteomenetlusest loobuti ja teo toimepanija isikut välja ei selgitata; selgitus, et hoiatustrahvi puhul pole tegemist väärteokaristusega; vaidlustamise võimaluse tutvustus;
3) Hoiatustrahv ja selle tasumise kord;
4) Hoiatustrahvi määraja ning adressaadi andmed.

Sellele kirjale ei pea aga lisatud olema rikkumist kinnitavat fotot, kuna selle igakordne saatmine kujuneks arvestades potentsiaalset juhtumite hulka kulukaks. Ja olulise rikkumise korral on siiski kohustus ka juht kindlaks teha, sest siis ei piirduta vaid kuni 3000EEKise hoiatustrahviga.

Nii et soovitus uueks aastaks: sõitke korralikult, kinnitage turvavööd, ärge ületage kiirust ning loomulikult rooli vaid kaine peaga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles