Anti-Berlusconi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Monti
Mario Monti Foto: AP/SCANPIC

Itaalia uus peaminister Mario Monti on kõike seda, mida endine peaminister Silvio Berlusconi ei ole: kuiv ja tõsiseltvõetav, kaine ja kaalutletud, reserveeritud ja hall – ühesõnaga tehnokraat. Monti ja Berlusconi vaat et ainus sarnasus on tõsiasi, et mõlemad on pärit samast Põhja-Itaalia maakonnast – Lombardiast.


Itaalia ajalehed panevad uuele peamnistrile suuri lootusi. Ajaleht Corriere della Sera teatel on Monti avalike huvide range kaitsja, kes juhib riiki ilma isiklike eesmärkideta. Ajaleht La Repubblica hinnangul esindab Monti oma vaoshoituse ja taktitundega inglaslikku stiili. Ridade vahelt kumab läbi hukkamõist berluskonismile – poliitikale kui show’le.

Mario Monti ise ütles üleeile, et Euroopas on praegu keerulisim aeg pärast Teise maailmasõja lõppu. Itaalia eesotsas on viimaks ometi inimene, kes sellest aru saab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles