Alo Raun: poliitsõja lahing noorte pärast

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Raun.
Alo Raun. Foto: Peeter Langovits.

Rektorid võivad rõõmustada – nende soov kõrgharidusreform edasi lükata sai eile Reformierakonna toel teoks.


Kuid Reformierakonna käigust ei saa paraku otsida vaid südamest tulevat soovi plaanitavat reformi veel paremaks teha. Jah, ka kõrgharidus võib sellest paremaks minna, kuid Reformierakonna poolt on pigem tegemist koalitsioonipartneri tiibade kärpimisega. Püüavad ju mõlemad üldjoontes sama valijaskonda.

Meenutagem IRLi agarust maamaksu kaotamisel, see ei saanud ka korteriomandita inimesele märkamatuks jääda: IRL mainis ära iga pisimagi sammu ja protsessi lõpuks saadeti inimestele lausa kiri koju, et meeles püsiks, kes lubas ja tegi.

Teine IRLi oluline valimislubadus oli vanemapension. Sellega nii hästi ei läinud – tuli minna kompromissile ning kohest pensionilisa ei saanud keegi. Templi «Tehtud» võib sellegipoolest peale lüüa.

Tasuta kõrgharidus on IRLi kolmas oluline valimislubadus ning Reformierakond ei kavatsegi enam hetkegi, käed rüpes, pealt vaadata, kuidas koalitsioonipartner jälle loorbereid lõikab. Niisiis, pidurit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles