Postimees 1927. aastal: Ameerika hellitab naisi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kleidid Venemaa moeajaloolase Aleksandr Vassiljevi kogust olid 2016. aastal näitusel Kumus.
Kleidid Venemaa moeajaloolase Aleksandr Vassiljevi kogust olid 2016. aastal näitusel Kumus. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Ameerika naine hommikul ärkab, on esimesed küsimused, mis ta peast läbi lendavad: «Mis panen täna selge? Mida panen oma võõrastele lauale? Kuidas kaunistan teelauda jne?» Viimasel ajal on eelmistele seltsinud uus, Ameerika naise arvates väga tähtis küsimus, nimelt: «Kuidas pean riietama oma toatüdruku?»

Ameerikas peavad ainult suured ja rikkad perekonnad toatüdrukuid, kes võõrastele ukse avavad, laua juures toite kätte ulatavad, iga kellahelina peale silmapilk kohal on jne. Toatüdruk niisuguses perekonnas on sama tarvilik, nagu mõni mööblitükk. Ja et rikka ameeriklase majas teatud kindel «stiil» peab valitsema, siis kuulub stiil loovate asjade hulka samuti toaneitsi.

Ameerika hellitab enam kui ükski teine maa omi naisi, eriti perenaisi. On terveid tööstusi, mille saadused on ette nähtud ainult perenaise kutse kergendamiseks. Ameerika köögile on palju kiituslaule lauldud. «Meie köök on», ütles Ameerika perenaine uhkelt, «ilus masinate kogu; ta algab munakoorimismasinaga ja lõpeb mugava ratastooliga, mis perenaist köögis sinna sõidutab, kuhu ta tahab.» 6.09.1927

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles