Risto Berendson: aprillirahutuste arve kodanikule

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Berendson
Risto Berendson Foto: Mihkel Maripuu

Veidi rohkem kui üks euro iga Eesti elaniku kohta – selline on hind, mis meil otseselt tuli maksta neli ja pool aastat tagasi Tallinnas ja Ida-Virumaal puhkenud aprillirahutuste ajal toimunud lõhkumiste eest.



Peaminister küll lubas, et kõik kahjud nõutakse välja mässajailt, kuid tegelikult maksime kahjud kinni meie kõik. Sina, mina, nemad. Vaid kaheksa protsenti jääb otseselt rüüstajate kanda. Ja sedagi raha tuleb neilt oodata aastakümneid. Ülejäänud kahju kannab kodanik.

1,5 miljonit eurot on suur raha. Edgar Savisaar küsis nii palju Venemaalt Lasnamäele õigeusukiriku ehitamiseks. Järgmisel aastal lisati Eesti armee toitlustamise eelarvesse nii palju raha, et sõdurid saaksid aasta läbi paremat toitu. Meditsiinis ja sotsiaalhoolekandes kogutakse hädavajajatele annetuste teel sellist summat mitu head aastat.

Selline on siis arve, mille me pidime kinni maksma ühe massipsühhoosis loomastunud inimkarja hetkeemotsioonide eest. Nii lihtne see ongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles