Kanuti aia kamp pidi taanduma

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitse komisjonide loomise üheks ajendiks olid vägivallajuhtumid Kanutiaia pargis.
Lastekaitse komisjonide loomise üheks ajendiks olid vägivallajuhtumid Kanutiaia pargis. Foto: Mihkel Maripuu

Nädala tegijaks kerkis Kanuti aia noortekamp. Kõigepealt maalis meedia pundi liidrite arveteklaarimised üsna kriitikavabas käsitluses ohtlikuks – uskuge, lähiminevikust on teada Tallinna tänavailt kodanikele mitu korda ohtlikuma käitumisega noortejõuke.

Siis otsustas – taas kord – probleemi sekkuda justiitsminister Urmas Reinsalu. See sundis aktsiooniga ühinema siseminister Andres Anveltit ja lõpuks saabusid pealinna «ohtlikemat kohta» vabastama peaminister Jüri Ratas ja linnapea Taavi Aas. Stenbocki «vanade» jõuk suruski Kanuti aia noored pargist välja. Rahvusringhääling ja erakanalid kütsid teemat kogu nädala, sest auditoorium kihas.

Tegelikult ei muutu aga midagi. Noortekambad jäävad: Ferenc Molnár kirjutas «Pál-tänava poisid» 1906, Eno Raud kujutas oma «Roostevabas mõõgas» 1957. aastal kardetud tegelasena Roltsi. Neid lugusid on juba tuhandeid. Ja tuleb veel tuhandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles